Réflexions autour des notions d'emprunt et de transfert techniques en préhistoire / par Sophie A. de Beaune A noter / Autour de la Préhistoire La grotte ornée et sa copie : histoire, techniques, enjeux / par Noël Coye

IIIer seminari d’estudi de la ceràmica a la prehistòria
 

Congrès, colloques, réunions

 

25 & 26 avril 2018

Barcelone201804_barcelone_ceramique

 

 

L’estudi de la ceràmica prehistòrica des de l’experimentació: fonaments i pràctica de processos experimentals de fabricació de ceràmica a mà

 

El Seminari té com objectiu acostar als participants a les possibilitats de la recerca experimental aplicada al coneixement de la ceràmica feta a mà. Per a profunditzar en aquests aspectes, el Seminari tindrà dues vessants:

 

- Sessions teòriques (obertes a tothom): que tenen com objectiu exposar diferents qüestions sobre com plantejar i estructurar un programa experimental aplicat a l’estudi i anàlisi dels processos productius de ceràmica a la Prehistòria i a il·lustrar-ho amb exemples concrets de l’àmbit peninsular.

 

- Sessions pràctiques: on els participants inscrits (màxim 15) podran elaborar, a partir de la realització de diverses tècniques de modelat a mà, diferents vasos i veure de quina manera els processos productius queden reflectits en els artefactes. Els vasos modelats durant el Seminari, finalment, es couran en una estructura oberta de tipus fossa recoberta de llenya.

 

Les sessions teòriques i pràctiques seran realitzades per diferents investigadors e investigadores especialitzats en la recerca sobre conjunts ceràmics i contextos de producció de ceràmica durant la Prehistòria.

 

Plus d'infos

 

Retour